Met de Panasonic DMW-SFU1GU V-Log Upgrade heb je de mogelijkheid om je Panasonic GH4, GH5 of FZ2000 up te graden met V Log functie. Een waardige professionele toevoeging voor elke filmer die meer flexibiliteit en groter dynamisch bereik willen voor kleurengradaties in het nabewerken. Hierdoor verleg je je grenzen in je workflow. Ideaal voor het maken van 4K log video-opnames.

De functies V-Log en V-Log L zijn ontwikkeld met dezelfde eigenschappen als Cineon, een curve-eigenschap voor filmdigitalisatie. De V-Log-L maakt optimaal gebruik van de Micro Four Thirds sensor en verhoogt de log-eigenschap tot 12 stops. Ze hebben beide dezelfde curve-eigenschap en zijn beschikbaar met LUT (Look Up Table).

Tevens zorgt het gamma ervoor dat je kleuren beter kunt afstemmen op bestaande Varicam systemen die standaard over een V-Log beschikken doordat beide profielen gebruikmaken van de zelfde karakteristiek curve en LUT. Daarbij is het profiel zo ontwikkeld dat het dezelfde karakteristieke eigenschappen heeft als Cineon, dat wordt gebruikt voor filmdigitalisering.

Waarom met je Panasonic camera in 10 bits filmen?

Dit klinkt als een ingewikkelde technische term maar het valt allemaal wel mee. Bij het filmen denk je misschien eerder aan Full HD of 4K maar 10 of 8 Bit is misschien nog wel belangrijker! De hoeveelheid bit geeft aan hoeveel kleur diepte de camera kan zien.
De kleuren van een 10 bits opname zijn vele malen mooier dan de 4 bits. Bij de nieuwe Panasonic GH5 kun je intern 10 Bit filmen! Dit is een van de eerste camera's die deze mogelijkheid bied zonder externe recorder.

Wat kan je doen met L-monochrome?

Dit is een nieuwe schitterende functie op de Panasonic systeemcamera's. Het bevordert de oude vintage zwart wit film van de analoge camera's. Het geeft diepe contrasten in de hooglichten en schaduwen en maakt zo het verschil van dag en nacht met de concurentie.

Firmware.

Wist je trouwens dat er nieuwe firmware voor de Panasonic GX8 beschikbaar is. Voorzie je Panasonic systeemcamera van de laatste software en geniet van de nieuwe mogelijkheden.