Panasonic voegt de Leica 8-18mm/2,8-4 aan het assortiment toe. Een schitterende zoomlens die voor straatfotografie zeker heel goed te gebruiken is. De lichtsterkte is prima te noemen.

Het lenssysteem bestaat uit 15 elementen in 10 groepen, waaronder een asferische ED (Extra-low Dispersion) lens, drie asferische lenzen, twee ED-lenzen en een UHR (Ultra High Refractive Index) lens. Het gebruik van deze lenzen onderdrukt sferische vervorming en chromatische aberratie effectief.

Hierdoor worden van hoek tot hoek een hoge resolutie en hoog contrast bereikt en is de beeldkwaliteit daardoor fantastisch. Het bereik van deze Panasomic 8-18mm zoomlens is gelijk aan een 16mm groothoek tot een veelzijdige 36mm equivalent van een 35mm full frame camera.

De sensordrive van maximaal 240 fps zorgt ervoor dat camera's met een snelle en nauwkeurige Contrast AF optimaal kunnen worden benut. De Panasonic Leica DG Vario-Elmarit 8-18mm f/2.8-4 ASPH is daarmee een perfect objectief voor bijvoorbeeld de Panasonic GH5 systeemcamera.