foto's maken met smartphone

Tips fotografen en vloggen met je smartphone

Foto’s maken met je smartphone is al heel gewoon geworden. Ook voor het vloggen gebruiken we soms de smartphone, voordat we een professionele vlogcamera kopen. Natuurlijk wordt de fotocamera nog steeds het meest gebruikt voor het serieuze werk en maken we mooie foto’s met de smartphone wanneer het spontane momenten betreft. Maar hoe maak je nu de beste foto’s met je smartphone? En kun je foto’s van je smartphone afdrukken? Met dit artikel laten we je zien welke accessoires er allemaal leverbaar zijn om de beste foto’s met je smartphone te maken.

Foto’s maken met je smartphone

Voor je smartphone zijn verschillende soorten houders leverbaar. Het grote voordeel van een losse smartphone houder is dat je deze op een willekeurig statief kan plaatsen. De combinatie houder en statief kan je gebruiken voor het maken van een strakke panorama foto of het maken van een leuke selfie.

Lens op smartphone voor beste foto’s

Wij leveren voor je smartphone een groot assortiment aan compacte lenzen die je op smartphone kan bevestigen. Bij lenzen voor je smartphone, moet je denken aan een telelens voor het dichtbij halen van het onderwerp, een groothoeklens om het beeld nog breder te maken of een macro lens om echt heel dichtbij, bijvoorbeeld van een bloem, een mooie foto te maken.

Statief voor smartphone

Wanneer je aan het fotograferen bent met je smartphone in een situatie met weinig licht dan kan je door beweging minder scherpe foto’s met je smartphone maken. Daarom is het verstandig om met accessoires zoals kleine statiefjes te gaan werken. Met een klein statiefje kan je de positie van camerafunctie op je smartphone beter bepalen. Een grip geeft je zoals het woord al aangeeft meer ‘grip’ op je smartphone waardoor je minder beweging veroorzaakt. Het assortiment statieven voor de smartphone is echt indrukwekkend te noemen. Zo is er een statief leverbaar van heel klein formaat die makkelijk mee te nemen is maar je kan ook denken aan een wat groter statief net zoals die van je fotocamera maar voorzien is van een afstandsbediening om je smartphone op afstand te bedienen. Best verkochte statieven, zijn de Gorillapod statieven voor je smartphone. Zij leveren een statief die in verschillende maten leverbaar is en zo gemaakt is dat je het statief makkelijk ergens om heen kan krullen en dan ook heel goed vast blijft zitten. De Gorrilapod statieven zijn lekker compact en dus ook makkelijk mee te nemen.

Vloggen met smartphone

Wanneer je naast het fotograferen ook graag leuk filmpjes maakt dat kan je met een kleine investering een goede microfoon voor je smartphone kopen. Het gebruik van een microfoon voorkomt allerlei storende randgeluiden. De microfoon is klein van formaat en makkelijk aan te sluiten op je smartphone.  Bij een vlog is het natuurlijk belangrijk dat je boodschap goed overkomt, je geluid is dan ook minstens zo belangrijk als het beeld.

foto maken met smartphone gezichtsherkenning

Gezichtsherkenning smartphone

Een extra tip die we je meegeven betreft gezichtsherkenning. De huidige smartphones hebben een goede automatische scherpstelling en gezichtsherkenning, maar in sommige gevallen wil je de scherpstelling zelf bepalen. Je telefoon kan scherpstellen op het punt dat jij aangeeft op het beeldscherm door met je vinger op het lcd scherm te drukken. Je weet dan zeker dat waar jij aangegeven hebt om op scherp te stellen ook scherp op de foto staat.

Foto’s smartphone afdrukken

Een absolute bonustip die we je geven is het laten afdrukken van je smartphone foto’s. Ten eerste is het natuurlijk veel fijner om fysieke foto’s te hebben, zodat je deze later op je gemak kunt terugkijken. Daarnaast is een snelle mobiel wel zo prettig. Al die opgeslagen foto’s nemen natuurlijk veel ruimte in beslag, waardoor je telefoon trager wordt. Of je schoont je mobiel eens in de zoveel tijd op en hebt dan per abuis die ene mooie foto mee geselecteerd om te verwijderen. Zonde! Maar wij hebben de oplossing! Bij ons kun je op een makkelijke manier je gemaakte foto’s van je smartphone laten afdrukken. Op alle vestigingen in Den Haag en Pijnacker-Nootdorp staan orderkiosken waar je op een makkelijke en snelle manier je foto’s klein of groot kan laten afdrukken.