De Sony alpha 6500 systeemcamera neemt de plek van de A6300 over als Sony's belangrijkste systeemcamera. Extra zijn onder andere vijfassige beeldstabilisatie die voor 5 stops zorgt en een touchscreen voor de bediening. Het scherm kan als touchpad dienen bij gebruik van de evf, om van focuspunt te wisselen. Nog aanwezig is de 24-megapixelsensor en het af-systeem met 425 focuspunten op basis van fasedetectie. De vernieuwde chip in aanvulling op de Bionz X-beeldverwerker maakt een grotere buffer mogelijk, zodat nu 307 beelden bij continuopnames op 11 fps vastgelegd kunnen worden. Sony maakte ook bij de A99 Mark II al gebruik van zo'n speciaal ontworpen chip, waarnaar Sony onder de noemer lsi verwijst en die tussen de sensor en de Bionz X-processor zit. De chip moet de signaalverwerking versnellen.

De body van deze Sony systeemcamera is van een magnesiumlegering en Sony heeft onder andere het ontwerp van de grip van de A7 II overgenomen. Verder zijn er tien toe te wijzen knoppen. Op softwarevlak heeft de interface een metamorfose ondergaan zodat menu-onderdelen makkelijker te vinden zijn. Daarnaast zijn de onderdelen Highlight, voor de metering van de belichting op het helderste deel van het frame, en Entire Screen Avg, voor het gemiddelde van de hele afbeelding, toegevoegd

De Sony dsc RX100 V fotocamera heeft in ieder geval een sneller scherpstelsysteem dan zijn voorganger.

De vijfde compactcamera in de RX100 de RX100 V moet zich gaan onderscheiden met de snelheid van zijn hybride af-systeem, dat gebruikmaakt van contrast- en fasedetectie en binnen 0,05 seconde zou kunnen scherpstellen. Het systeem maakt gebruik van 315 focuspunten en kan tot aan 150 afbeeldingen op 24fps schieten op de volledige resolutie van 20,1 megapixel met af-/ae-tracking.