Panasonic heeft een nieuwe Lumix-camera in de GX-serie uitgebracht. De GX80 is een mix van de GX7 en GX8, en bevindt zich in een lager prijssegment dan de onlangs aangekondigde GX8. Het is de eerste Panasonic-systeemcamera waarbij het low-passfilter is weggelaten. 

De Panasonic GX80 systeemcamera komt tussen de GX7 en de GX8 in.

Deze systeemcamera van Panasonic heeft functies en mogelijkheden van beide voorgangers overgenomen. Zo is de body niet zo groot als die van de GX8 en maar komt de maat meer in de buurt van de Panasonic GX7. Dat geldt ook voor de evf, die in omvang net zo groot is als die van de GX7, maar niet meer kantelbaar. De gestabiliseerde sensor, waarmee de GX-serie zich onderscheidt van andere Lumix-camera's, is eveneens aanwezig en doet zijn werk nu over vijf assen, in plaats van vier bij de GX8 en twee bij GX7.

Panasonic heeft niet voor de nieuwe twintigmegapixelsensor van de GX8 gekozen, maar voor een doorontwikkelde versie van de veel gebruikte zestienmegapixelsensor met een maximale gevoeligheid van 25.600 iso. Wat wel bijzonder is, is dat de sensor van de GX80 niet meer voorzien is van een optisch low-passfilter. Een dergelijk filter voorkomt moiré, maar leidt ook tot een afname van scherpte. Panasonic claimt dan ook dat de foto's en video's die de GX80 produceert tien procent scherper zijn dan die van eerdere camera's.