De gloednieuwe Panasonic DC G90 is een systeemcamera die gemaakt is voor mateurs en professionals. Deze camera ziet er echt heel fraai uit. De body is degelijk en zeer goed afgewerkt Met de 20.3 megapixel micro four thirds MOS-sensor maak je werkelijk prachtige scherpe foto's. Door de 5-assige Dual I.S. 2 (beeld stabilisatie) in de Venus Engine kan je zorgeloos fotograferen en filmen zonder dat je last hebt van trillende beelden of beweginsonscherpte. De Dual I.S. 2 stabilisatie compenseert bewegingen tot wel 5 stops. Dit is ideaal voor filmmakers, maar ook voor fotografen is deze stabilisatie zeer welkom. Vloeiende beelden en geen bewegingsonscherpte bij fotograferen met lagere sluitertijden als resultaat.

De Panasonic G90 heeft een supersnelle autofocus en kan scherpstellen in maar liefst 0,07 seconden! Met een burstmodus met 9 fps leg je snelle actie momenten vast. De autofocus maakt gebruik van Depth From Defocus (DFD) technologie. Hiermee volgt de camera het onderwerp om de optimaal scherp te kunnen stellen. Daarnaast beschikt de Lumix G90 over een gezichts- en oogdetectie systeem voor makkelijkere en snellere scherpstelling bij bijvoorbeeld portretten.

Naast hoge kwaliteit foto's, levert de Panasonic G90 ook uitstekende prestaties voor filmmakers. Je kan filmen in 4K (30/25p) en zelfs 60p in Full HD. Panasonic heeft ook aan slowmotion gedacht: dat kan tot 120 frames per seconden in Full HD met de speciale High Speed Video mode. Met een micro HDMI-kabel heeft de camera een output van 4:2:2, 8-bit. Er zit een V-log L modus op voor een groter dynamisch bereik zodat u in de nabewerking meer uit uw beelden kan halen. De G90 heeft een 3.5mm microfoon aansluiting en koptelefoon ingang.

Wil je echt snelle actie vastleggen? Met de 4K Photo-mode van Panasonic LUMIX kan je 30 beelden uit een 4K-video halen. Met Post Focus stel je later pas scherp, zodat je zeker weet dat je het moment op de juiste tijd vast legt. Met Focus Stacking krijgt u prachtige scherpte in uw foto's Viewfinder De krachtige OLED live Viewfinder en kantebare 3" OLED-monitor aan de achterkant geven u genoeg opties om vanuit elke mogelijke hoek goed en helder te kunnen zien wat je fotografeert. De body van de Panasonic G90 systeemcamera is geoptimaliseerd voor comfort en is met één hand bedienbaar. Er zitten meer fysieke knoppen op de body dan bij de voorganger, waardoor u net iets snelleren makkelijker uw instellingen aanpast. Daarnaast is de G90 stof- en spatwaterbestendig.