Review Fujifilm X-T4 NEBO

Camera uitgelicht: De nieuwe Fujifilm X-T4 systeemcamera

Het  gerucht over de opvolger van de populaire Fujifilm X-T3 is waarheid geworden: de Fujifilm X-T4! De Fujifilm X-T4 wordt beschreven als de ultieme allround systeemcamera, met als grote verbetering de 5-assige ingebouwde beeldstabilisatie (IBIS). NEBO heeft deze nieuwe Fujifilm X-T4 na lang wachten eindelijk binnen en testte dit voor je uit.

Fujifilm X-T4 systeemcamera voor fotografie en video

De Fujifilm X-T4 systeemcamera is voorzien van een stille mechanische sluiter, welke ook meer sluiterbewegingen kan maken dan zijn voorgangers. Zoals in de inleiding genoemd, heeft de Fujifilm X-T4 als eerste een ingebouwd stabilisatiesysteem (IBIS). Door dit stabilisatiesysteem worden de mogelijkheden om onder moeilijke lichtomstandigheden te fotograferen of te filmen enorm uitgebreid. Door de fysieke hendel op de Fujifilm X-T4, kan er snel en eenvoudig geswitcht worden tussen het maken van een foto of het maken van een video.

Kenmerken en verbeteringen van de Fujifilm X-T4

Kantelbaar LCD scherm: Een gemis bij de voorganger, de Fujifilm X-T3 was een volledig kantelbaar LCD scherm. Het nieuwe scherm op de X-T4 is alle kanten op te draaien waardoor je makkelijker uit verschillende posities kan fotograferen. Het nieuwe LCD scherm van de X-T4 is veel meer dan een 180 graden kantelbaar scherm die goed te gebruiken is voor de vloggers onder ons. Je kan dan natuurlijk een leuke selfie maken maar het kantelbare LCD scherm levert je nog meer op. Denk aan straatfotografie wanneer je onopvallend een foto zou willen maken of aan macro fotografie wanneer je iets laag bij de grond zou willen fotograferen.

Ingebouwde beeldstabilisatie: De 5-assige beeldstabilisatie werkt echt heel goed. De Fujfilm XT-4  biedt tot 6.5 stops winst en dat levert je veel minder bewegingsonscherpte op. De beeldstabilisatie werkt beter de Fujifilm X-H1, die al enorm geprezen werd. Het grote verschil is dat beeldstabilisator bij de X-T4 werkt met magneten in plaats van met veren, en is ook voorzien van gyro sensoren.

NP-W235 batterij: De Fujifilm X-T4 is gebouwd in de lijn van eerdere modellen uit de X-T serie, een sterke basis dus. De grotere accu-capaciteit valt echt op bij de X-T4 maar ook ten opzichte van andere merken. De capaciteit met de nieuwe accu is nu een stuk hoger geworden. Dankzij deze batterij kunnen er tot ongeveer 1,5 x meer foto’s gemaakt worden. Per acculading mag je rekenen op 500 tot 600 (bij de spaarstand) opnames! De X-T4 heeft een accu met een capaciteit van 2200mAh.

Ultrasnelle spleetsluiter: Ook de mechanische sluiter heeft een vernieuwing ondergaan. Je kan met de nieuwe sluiter maar liefst 15 beelden per seconde vastleggen terwijl de camera nog steeds scherpstelt. De sluiter is ten opzichte van de X-T3 ook stiller geworden.

Schakelen tussen video en fotografie: Een kleine aanpassing op de body is de schakelaar waar je kunt wisselen tussen de menu's voor fotografie en video. Met één handbeweging pas je het volledige menu aan naar fotografie óf videografie. Lekker snel schakelen dus. Je kan echt zien dat bij de ontwikkeling van de X-T4 er ook aan de vloggers is gedacht.

4K kwaliteit: De Fujifilm X-T4 systeemcamera neemt op in 4K kwaliteit met 60 beelden per seconde. Slow motion-modus is op deze camera ook aanwezig. Daarmee kan je videobeelden vastleggen in 1080p-resolutie met 240bps. Ook is de mogelijkheid aanwezig tijdens het filmen digitale beeldstabilisatie te gebruiken. Hierdoor zijn de beelden die je uit de hand schiet nóg rustiger.

Review Fujifilm X-T4 kopen

Fujifilm X-T4 kopen

Onze conclusie is dat de Fujifilm X-T4 in het bezit van veel nieuwe mogelijkheden op het gebied van foto en video is en met zijn retro look er prima uit ziet. Deze systeemcamera is echt een stuk verbeterd ten opzichte van zijn voorganger de Fujifilm X-T3 die nog steeds zeer succesvol is. Deze camera wordt geleverd als body of in combinatie met een XF16-80 of XF18-55 lens.

Online op onze webshop en in onze 6 vestigingen hebben we de Fujifilm X-T4 direct uit voorraad leverbaar.