Vooruitblik nieuwe fotocamera’s | Fujifilm X100V

Fujifilm X100V zilver en zwart blog

Hot news! Fujifilm introduceert de X100V, de opvolger van de zeer succesvolle Fujfilm X100f. Begin februari ’20 kondigde Fujifilm deze nieuwe fotocamera aan. Wat mogen we van de Fujifilm X100V verwachten?
NEBO dé fotospecialist zet de hoogtepunten voor je op een rijtje.

De Fujifilm X100V fotocamera, is ten opzichte van eerdere modellen echt een stuk verbetert en is in het bezit van een fraaie ontworpen 23mm F2-lens. Ook de elektronische zoeker is echt een stuk verbeterd. De Fujifilm X100V is voorzien van een  kantelbaar LCD-scherm. Wel zo makkelijk wanneer je foto’s vanuit een hoge of juist lage positie wilt maken. Met de ingebouwde X-TransTM CMOS 4-sensor** en X-Processor 4 biedt de X100V een gebruiksvriendelijke en geavanceerde camera stukje gereedschap die werkelijk een ongelooflijke beeldkwaliteit biedt bij het maken van foto's en video.

Body Fujifilm X100V

De zeer fraaie retro behuizing van de Fujifilm X100V bestaat uit aluminium boven- en onderplaten, wat zich uit  in een zeer fraaie vormgeving en retro look. Het is echt een genot om naar de bouw van deze fotocamera te kijken. De  X100v is afgewerkt met een prachtige, alumite satin coating. Ook de grip van deze fotocamera is veel beter geworden, de ISO-draaiknop en de lenscilinder zijn aangepast zodat het veel makkelijker is om deze vast te houden en te bedienen.

Fujifilm X100V waterbestendig

Waterbestendige Fujifilm fotocamera

Waterbestendig is de Fujifilm X100V ook, wel zo makkelijk wanneer je in de regen of vochtige situaties moet fotograferen. Aan de achterkant van de Fujfilm X100V camera zit een naadloos, nieuw tweezijdig kantelbaar LCD-touchscreen. Je kan dus lekker makkelijk door je foto’s heen bladeren.

Hoge resolutie fotocamera

De Fujfilm X100V is voorzien van een nieuwe 23mm F2.0-lens. Deze lens is in het bezit van een hogere resolutie en lagere vervorming, waardoor er een veel betere kwaliteit ontstaat ten opzichte van de lenzen die bij  eerdere X100-serie camera's gebruikt zijn.

De kern van X100V is de ultramoderne X-TransTM CMOS 4-sensor en X-Processor 4-combinatie. De uitzonderlijke 26.1MP-sensor maakt gebruik van een back-illuminated design voor maximale kwaliteit en dynamisch bereik, terwijl de unieke kleurenfilterreeks moiré en valse kleuren regelt zonder een optisch laagdoorlaatfilter. Deze uitstekende beeldvormingsmogelijkheden wordt nog is een keer aangevuld door de quad-core X-Processor 4. Deze krachtige processor zorgt voor een snelle verwerking van de gemaakte foto’s en  verbetert ook de scherpstelprestaties.

Fotograaf kiest voor optische of elektronische zoeker

Door de hoogwaardige elektronische zoeker van de Fujifilm X100V fotocamera kunnen fotografen snel een keuze maken tussen de optische zoeker of de elektronische OLED-zoeker. Iedere fotograaf heeft hier altijd zo zijn eigen voorkeur. 

4K video’s opnemen met fotocamera Fujifilm

Met de Fujifilm X100V is het ook mogelijk om in 4K-video kwaliteit hoogwaardige videobeelden op te nemen tot 30 frames per seconde of om 120 frames per seconde op 1080p vast te leggen om super slow motion-effecten te creëren. Filmmakers die voor de juiste kleurweergave gaan, kunnen 10-bits, 4:2:2 kleuren extern opnemen via de HDMI-poort en de geavanceerde kleurreproductie-technologie van Fujifilm gebruiken om filmsimulaties, zoals ETERNA, op hun videobeelden toe te passen. Bovendien kan je verschillende opnamefuncties gebruiken, zoals "monochromatic Color" en "Color Chrome Effect", om hun creatieve visies over te brengen op de beelden die worden opgenomen.

Fujifilm X100V zilver body

Fujifilm X100V uitproberen

Benieuwd naar de nieuwste Fujifilm fotocamera? Onze specialisten vertellen je graag meer. Kom langs in een van onze vestigingen en voel en ervaar zelf deze nieuwste Fujifilm fotocamera.