Dia's en negatieven scannen en digitaliseren blog NEBO

Dia’s en negatieven scannen en digitaliseren

We kennen de oude beelden nog wel van een diashow. Op school of op het werk gaf iemand een presentatie en werd daarbij ondersteund door dia’s. Of wat denk je van oude school- of jeugdfoto’s op een reünie of bruiloft? Het aantal dia’s en negatieven dat we nog in huis hebben liggen is echt ongekend. Realiseer je ook dat deze beelden veel emotie bevatten. Gelukkig kun je deze oude beelden eenvoudig overzetten, zodat deze waardevolle beelden nog generaties in ons bezit kunnen blijven. Lees hier meer over de dia en negatief scanners.

Dia’s zelf digitaliseren

Zoals genoemd is er een ongekende hoeveelheid dia’s en negatieven nog in omloop, waar weinig tot niets mee wordt gedaan. Wanneer je hier niets mee doet hebben we dadelijk geen beelden meer in huis om naar terug te kijken of om over te praten. Realiseer je ook dat de nieuwe generatie het prachtig vindt wanneer deze beelden weer zichtbaar worden.

Het scannen van de beelden is op zich niet zo’n klus want we willen eigenlijk allemaal wel iets mee deze beelden van vroeger doen. We hebben wel een zetje nodig om nodig om deze actie op te pakken.

Je kan echt op een makkelijk manier thuis je dia’s of negatieven scannen, het is niet ingewikkeld maar het resultaat is zeer bevredigend.

Reflecta dia en negatief scanner kopen

Tegenwoordig gaat het scannen van je negatief of dia heel makkelijk. De meest verkochte scanners zijn die van het merk Reflecta. Zij leveren een opbouwende lijn scanners in verschillende prijsklassen.

De Reflecta scanners zijn heel makkelijk in gebruik en kan je eventueel zonder tussenkomst van de computer gebruiken.

Bijna alle modellen scanners zijn voorzien van een groot LCD display waar je het gescande beeld op kan beoordelen. Ben je het niet eens met de kwaliteit van de scan dan bestaat de mogelijkheid dat je de kleur en het contrast handmatig aan kan passen. Onze ervaring is dat wanneer je de scanner op de automatische stand zet je de gescande beelden eigenlijk niet meer hoeft te corrigeren. Wanneer je tevreden bent over het resultaat dan sla je de scan op. Het scannen van een dia of negatief duurt ongeveer twee seconden. De gescande beelden worden opgeslagen op een SD geheugenkaart.

Wanneer je klaar bent met scannen plaats je de geheugenkaart in de computer en kan je de gescande beelden bewerken.

De tip die we geven is om voor de geheugenkaart een reader te kopen. De usb kaartlezer kan je aansluiten op je PC en de gescande beelden die op de geheugenkaart staan zijn dan heel makkelijk en snel uit te lezen.

Dia scanner Reflecta X33 tip

Ons advies is om naar de Reflecta X33 scanner te kijken. Deze scanner is voorzien van een CMOS scanner met 15,3 miljoen pixels en levert een zeer hoge scan van je dia of negatief op.

De Reflecta X33 dia en negatief scanner is zeer compact gebouwd en voorzien van een 12,7cm groot lcd scherm. De gescande beelden zijn op dit grote LCD scherm prima te beoordelen en de kwaliteit van deze scanner is bijzonder goed te noemen. Daarnaast is de verkoopprijs van de X33 scanner zeer aantrekkelijk te noemen.

oude foto's scannen NEBO

Stel de aankoop van de scanner niet langer uit en begin vandaag nog met het scannen van je dia’s of negatieven. Je wilt toch ook dat die unieke dia beelden van vroeger bewaard blijven? Kom langs in een van onze vestigingen, dan leggen we je in alle rust uit hoe eenvoudig je de unieke beelden kunnen digitaliseren.