Canon introduceert vandaag met de nieuwe EF-M 28mm f/3.5 Macro IS STM een nieuwe macrolens voor camera’s in de EOS M-serie. Deze compacte en lichtgewicht lens biedt ongekende macromogelijkheden en is ’s werelds eerste AF-lens met ingebouwde Macro Lite (led licht) om schaduwen en donkere delen te verwijderen.

Verder kan je vandaag kennis maken met de PowerShot SX620 HS, een compacte superzoomcamera die is ontworpen om je met 25x optische zoom nog dichter bij de actie te brengen. Deze stijlvolle camera heeft een 20,2 megapixel CMOS-sensor en een DIGIC 4+ processor en is daarmee ideaal voor het vastleggen van die kostbare, speciale momenten waar een smartphone het laat afweten.

Ook maakt Canon vandaag de introductie bekend van twee nieuwe accessoires voor het EOS-systeem – de Speedlite 600EX II-RT en de Directional Stereo Microphone DM-E1. De Speedlite 600EX II-RT is een krachtige en veelzijdige flitser met een optimale regeling van de belichting, ideaal voor reeksopnamen met hoge frame-rates, zoals bij sportevenementen, huwelijksreportages of ‘rode loper’-momenten.  De DM-E1 is Canon’s eerste externe microfoon binnen het EOS-systeem en stelt videografen in staat een superieure geluidskwaliteit toe te voegen aan de uitzonderlijk hoge beeldkwaliteit van films die worden gemaakt met compatibele EOS-camera’s.