Cameratas kopen NEBO

De beste cameratas kopen | Tips van NEBO

Er zijn ontzettend veel cameratassen voor je fotocamera te koop. Cameratassen zijn te koop in allerlei soorten en maten. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een camera tas? Ga je voor de praktische cameratassen, de meest hippe cameratas of juist voor de meest verkochte cameratassen?

Meest verkochte cameratassen

Lowepro cameratassen en de cameratassen van Think Tank worden het meeste verkocht. Met name de Lowepro cameratassen zijn in trek onder fotografen omdat ze van zeer hoge kwaliteit zijn.

Soorten cameratassen

Er zijn verschillende soorten cameratassen. Bepaal van tevoren wat je allemaal in je cameratas wil stoppen en denk ook goed na of je op kort termijn hier nog iets aan toe wil voegen. Het draagcomfort is heel belangrijk en realiseer je ook dat de cameratas overal meer naar toe gaat. Een te grote formaat of zware tas kan je uiteindelijk opbreken. Juist door haar diversiteit zijn de Think Tank cameratassen onder fotografen zeer populair.

Verdiep je vervolgens in de verschillende cameratassen die er zijn en beslis welke tas je voorkeur geniet.

Een handige tip die we je nog mee willen geven is dat bij veel cameratassen je de aanduiding AW ziet staan. De aanduiding AW houdt in dat de cameratas is voorzien van een regenhoes die je tijdens regenachtige omstandigheden over je cameratas heen kan trekken. We zullen je nu meenemen in de verschillende soorten cameratassen welke verkrijgbaar zijn.

De snuittas

Bij een snuittas zit de opening aan de bovenkant van de tas, waardoor je je camera in één beweging uit je tas haalt. De tas is heel erg compact en makkelijk mee te nemen. Een snuittas is voorzien van een brede draagriem en handgreep aan de bovenkant van de tas. In een snuittas zit vaak nog een vakje om een extra accu of geheugenkaart in te stoppen. Wanneer je besluit om alleen met je fotocamera op pad te gaan zonder een extra lens of flitser dan is de snuittas een absolute aanrader om te gebruiken. Om je te helpen in het ruime aanbod, wijzen we je op een van best verkochte camera snuittassen: De Lowepro Adventura TLZ 30 II cameratas.

De camera schoudertas

Een camera schoudertas is vaak een wat grotere tas en de benaming geeft al aan dat je deze tas over je schouder draagt. In een schoudertas heb je wat meer opbergmogelijkheden. Waarom fotografen kiezen voor een schoudertas, heeft te maken met praktische redenen. Het voordeel van een schoudertas is dat tijdens het fotograferen snel even iets uit de tas gepakt kan worden zonder dat de fotograaf de tas hoeft neer te zetten.

Lowepro cameratas kopen

De heuptas

Net als bij een schoudertas, kun je met een heuptas ook eenvoudig snel bij je camera en accessoires. Het grote verschil met de schoudertas is dat je de heuptas, zoals de naam al aangeeft, op je heup draagt in plaats van op je schouder. We helpen je graag in het maken van de juiste keuze, maar in deze is een Lowepro heuptas voor de camera kopen echt een persoonlijke keuze. Het lastig om aan te geven waarom je voor een schouder of heuptas zou kiezen. Het is per persoon verschillend wat men comfortabeler vindt.

Camera rugzak

Was eerder het verschil in voorkeur lastig, bij een camera rugzak is dit juist veel eenvoudiger. Het grote voordeel van een camera rugzak is dat je veel meer opbergmogelijkheden hebt en dat het gewicht door de twee riemen meer verdeelt is. De wat grotere rugzak is vaak voorzien van een heupband. Zo’n heupband zorgt voor een nog betere verdeling van het gewicht. Waar we je wel op willen attenderen: je moet er rekening mee houden dat wanneer je iets uit je rugzak wilt pakken je de rugzak altijd af moet doen. Aan de andere kant kan je ook veel meer mee nemen. Veel rugzakken zijn ook voorzien van een speciale ruimte voor het opbergen van je laptop of tablet. De keuze bij ene camera rugzak kopen, is dus reuze!

Slingtas

Voor velen wellicht een onbekende naam: de slingtas. De slingtassen zijn op dit moment de meeste verkochte cameratassen en lijken op rugzakken. De slingtas bevat maar één draagriem die je schuin over je schouder draagt. De camera slingtassen zijn in verschillende soorten en maten leverbaar. Als je iets uit je cameratas wilt pakken, trek je gemakkelijk de slingtas naar voren. Het grote voordeel is dat je tijdens het fotograferen de tas niet af hoeft te doen. Wanneer je de riem goed afstelt dan werk dit systeem echt grandioos. Ook hier helpen we je op weg: met de TurnStyle heeft Think Tank de best verkochte slingtas.

Camera trolley

We sluiten de opties voor cameratassen af met de trolley. Voor camera’s is een trolley een goede oplossing wanneer je veel camera-apparatuur mee wilt nemen, maar wanneer je geen ruimte voor een grote koffer hebt. Door het formaat van de fotocamera trolley en de wieltjes aan de onderkant is deze prima te gebruiken als handbagage voor je vliegreis. De stevige buitenkant van de trolley beschermt je fotoapparatuur tegen water, schokken, stof en hoge temperaturen.