Analoge foto of filmrolletjes

De jonge generatie is weer druk aan het fotograferen met de analoge fotocamera. Wanneer je er op gaat letten zie je in het straatbeeld dat er steeds meer met een analoge fotocamera gefotografeerd worden.

Fujifilm filmrol NEBO

Wanneer je met de jonge generatie een gesprek aangaat, blijkt dat de jongeren dol enthousiast zijn over deze vorm van fotografie. Het geluid van de analoge fotocamera, de moeite die je moet doen om een goede foto te maken en dan de spanning van het wachten wanneer je het fotorolletje bij de NEBO inlevert om te laten ontwikkelen en afdrukken is wat de jeugd ontzettend boeit.

Dagelijks ontvangen wij vragen hoe de camera ingesteld moet worden en op welke manier het fotorolletje in de camera gezet moet worden. Wij beantwoorden deze vragen over analoge fotografie maar al te graag.

Verschillende modellen fotorollen en filmrollen

Wat zijn er dan voor analoge fotorolletjes of filmrolletjes leverbaar? De afgelopen jaren is er eigenlijk op dit gebied niet veel verandert en worden de bekende type fotorolletjes van Kodak of Fujfilm weer in productie genomen. In alle NEBO vestigingen vind je bij ons echt een heel groot assortiment fotorollen van de grote merken zoals Kodak en Fujifilm. De keuze is enorm te noemen.

De kleuren fotorolletjes zijn in verschillende lichtgevoeligheden leverbaar en je kan kiezen voor 24 of 36 foto’s. Wil je lekker veel foto’s maken dan kan je kiezen voor een twee of drie pak.

KODAK fotorol NEBO

Ook de zwart wit fotorolletjes worden in grote aantallen gekocht. Je kan kiezen voor de bekende zoals Kodak, Ilford en Agfaphoto. Ook deze zwart wit fotorolletjes zijn in 24 en 36 opnames. Afhankelijk van wat je gaat fotograferen kies je de juiste lichtgevoeligheid van de fotorol.

Ontwikkelen filmrolletjes

Wanneer je fotorolletjes volgeschoten is kan je bij NEBO ook terecht voor het ontwikkelen en afdrukken van je filmrolletje. Je levert de film bij een van onze vestigingen in Den Haag of Pijnacker-Nootdorp in en binnen een paar dagen zijn foto’s weer terug. Handig om te weten is dat je het fotorolletjes ook kan laten digitaliseren.