De nieuwe LEICA DG SUMMILUX 12 mm/F1.4 ASPH.1 gemaakt voor de Panasonic systeemcamera is een snelle lens met hoge beeldkwaliteit en een vaste brandpuntsafstand waardoor deze voldoet aan professionele behoeften. De lens is bijzonder geschikt voor outdoorfotografen om prachtige landschappen vast te leggen vanuit een groothoekstand. De lens is echter ook ideaal voor opnames binnenshuis en ruimten met weinig licht, zoals een restaurant. Bovendien weet de lens indrukwekkende, natuurlijke onscherpte effecten te creëren door het grote diafragma van F1.4. Dankzij de robuuste spatwater- en stofbestendige behuizing kan de lens met elke fotograaf mee op avontuur.

LEICA-norm voor uitzonderlijke beeldkwaliteit

Het lenssysteem bestaat uit 15 elementen in 12 groepen, waaronder twee asferische lenzen, twee UED (Ultra Extra-low Dispersion) lenzen en één ED (Extra-Low Dispersion) lens. Door toepassing van vijf speciale lenzen beantwoordt het systeem aan de strenge normen van LEICA voor uitzonderlijke beeldkwaliteit met een hoge resolutie en minimale vervorming.

De nieuwe LEICA DG SUMMILUX 12 mm/F1.4 ASPH creëert beelden met een hoge resolutie van het midden tot in de hoeken. Fotografen kunnen hiervan profiteren als ze opnames maken van een sterrenhemel of een verlichte stad bij nacht. De lenselementen met meerdere coatings verbeteren ook de beeldkwaliteit, zodat natuurgetrouwe foto's en video's kunnen worden gemaakt.

Nauwkeurig scherpstellen voor 4K-video

De nieuwe LEICA DG SUMMILUX 12 mm/F1.4 ASPH. is voorzien van een inwendig scherpstelsysteem en stappenmotor voor een soepele en stille bediening. Wanneer de lens wordt gebruikt in combinatie met een LUMIX G-camera, die beschikt over een snel en uiterst nauwkeurig contrast AF-systeem, optimaliseert dit zowel de foto- als video-opnames. De lens is ook compatibel met de sensordrive bij een maximum van 240 fps. De ultrasnelle AF van de LUMIX G camera's wordt hierdoor maximaal benut. Deze prachtige AF-prestaties zijn ideaal voor het maken van 4K-video's, waarbij nauwkeurig scherpstellen essentieel is.

Volledige, gebruiksvriendelijke diafragmabediening

De LEICA DG SUMMILUX 12 mm/F1.4 ASPH. heeft een diafragmaring waarmee het diafragma direct en gemakkelijk kan worden aangepast. Negen lamellen geven het diafragma een mooie ronde vorm. Bij het maken van opnames met een groot diafragma resulteert dit in een vloeiend effect in de delen waarop niet is scherpgesteld.