De Panasonic GH5S systeemcamera is vooral gemaakt voor de consument die graag in hoge kwaliteit wil filmen. Natuurlijk kun je er ook mee fotograferen, maar het zijn vooral de videospecificaties die de aandacht van de filmer zullen trekken. Door de resolutie te verlagen is de oppervlakte van de pixels vergroot en daarmee ook lichtgevoeliger geworden zodat dat ruis minder kans krijgt.

Panasonic maakt gebruik van een zogenaamde Dual Native ISO-technologie waarmee de ruis sterk onderdrukt wordt zodat het mogelijk wordt om ruisvrije beelden te maken bij heel weinig licht. De GH5S ondersteunt Time Code In/Out dat eenvoudig kan worden ingesteld via de sync-aansluiting voor een flitser en de meegeleverde coaxiale kabel voor een BNC-aansluiting. Handig is daarbij dat de GH5S als tijdcodegenerator kan worden gebruikt voor andere GH5S-camera’s en professionele camcorders.

Dit is in het bijzonder interessant voor producties waarbij audio-visuals en opnames gesynchroniseerd moeten zijn met andere opnameapparatuur. De nieuwe sensor is van het type multi-aspect zodat het mogelijk is met meerdere beeldverhoudingen te werken (4:3, 17:9, 16:9 en 3:2) zonder dat de beeldhoek wijzigt. Het is dan eenvoudiger om te schakelen tussen deze verschillende beeldverhoudingen.