Fotocamera schoonmaken

Zit er een stofje op de sensor van je spiegelreflex- of systeemcamera of moet je camera voor de vakantie nog even door de "check & clean". Geen probleem! Laat voor de vakantie nog even snel je fotocamera nakijken? Tijdens de NEBO Check & Clean wordt je camera helemaal gratis schoongemaakt en nagekeken. Afhankelijk van de camera zal dit enige tijd in beslag nemen. De check & clean wordt uitgevoerd door professionele technici. Zij leggen je graag uit hoe ze te werk gaan, zodat je de fotocamera in de toekomst ook zelf kunt reinigen met een schoonmaakset of Sensor Reiniging Kit.

Het reinigen van de sensor vraagt een apart behandeling. Wanneer je met een spiegelreflexcamera of systeemcamera foto's aan het maken bent, kan er tijdens het wisselen van je objectieven stof op de sensor van de camera komen. Dit zorgt voor kleine ronde vlekken op de foto's die vaak nog meer naar voren komen bij het fotograferen van egale vlakken zoals de lucht. Wij willen graag dat je met een schone sensor op vakantie gaat. Tijdens de Check & Clean reinigen we de sensor van je camera voor slechts € 25.- Normaal kost het reinigen van de sensor € 59,- We maken trouwens niet alleen je sensor schoon, maar geven je camera meteen een check-up, zodat je zeker weet dat de camera optimaal  functioneert. Wil je graag zelf je sensor leren reinigen? De experts van NEBO de fotospecialist leggen dit graag aan je uit. Veel artikelen zijn extra gunstig geprijsd. Om er voor te zorgen dat je camera tijdens de vakantie schoon blijft geven wij tijdens de check & clean 15% extra kassakorting op alle schoonmaakartikelen. Om je camera goed te beschermen geven wij echt alleen tijdens de check & clean 20% extra korting op tassen en rugzakken.

De specialisten van NEBO staan tot en met de aankomende zomervakantie voor je klaar. De Check & Clean voor je camera is gratis. Het schoonmaken van je sensor kost slechts € 25,-. Zorg wel voor een camera met een volle accu en geheugenkaart.

Alle vestigingen in Den Haag en Pijnacker-Nootdorp

Sensor reinigen.

Stof op de sensor komt bij veel reflex en systeemcamera's met verwisselbare objectieven voor. Je ziet het vaak als onscherpe, donkere plekjes op je foto. Wanneer je een foto maakt van een heldere lucht of in de sneeuw zijn stofjes op je sensor vaak waar te nemen. Je kan stof en vuil voorkomen door geen objectieven te wisselen en maar met één lens te werken. Dat is jammer, want je beperkt jezelf enorm tijdens het fotograferen. Wanneer er stof op je sensor zit, wil je dat natuurlijk weg hebben, maar als het schoonmaken verkeerd gebeurt, kan de sensor beschadigd raken. Daarom laten veel fotografen hun camera door een specialist reinigen. Toch is het  niet moeilijk om zelf je sensor schoon te maken, NEBO biedt verschillende reinigingsproducten die speciaal voor je camerasensor gemaakt zijn. Wanneer je deze producten goed gebruikt, kan je ook thuis je sensor reinigen. Kom naar één van onze vestingen in Den Haag en Pijnacker-Nootdorp en onze experts laten je uitgebreid zien hoe je dit moet doen.

Wanneer je de sensor zelf wilt reinigen, zijn er allerlei handige tools beschikbaar. Gebruik bijvoorbeeld de sensor swab kitjes om de sensor van je camera te reinigen.