Hoe bereid ik me voor bij het maken van een goede vlog

Wij helpen je graag op weg hoe bij het maken van een goede vlog.

De belichting en waar moet ik op letten bij het maken van een vlog

Zorg er voor dat je vlog er goed uit ziet. Bekijk voordat je gaat vloggen goed naar de lichtomstandigheden en de omgevingsgeluiden. Kijk waar het zonlicht vandaag komt, de zon moet altijd in je rug schijnen, dit voorkomt schaduw in het gezicht en luister goed naar het omgevingsgeluid, voorbij rijdende auto’s zouden bijvoorbeeld een storende factor kunnen zijn bij het maken van een vlog.

Stabiele beelden tijdens het maken van een vlog

Heel belangrijk is dat je vlog stabiel overkomt. Om te voorkomen dat je vlog met een trillend beeld wordt opgenomen raden we je een stabilizer of een goed statief aan. De stabilizer wordt gebruikt wanneer je tijdens het vloggen veel beweegt. Het is indrukwekkend om te zien hoe stabiel je vlog met een stabilizer wordt opgenomen. De stabilizer is echt de beste aankoop om je vlog nog professioneler over te laten komen. Wanneer je vaak vanuit één dezelfde positie een vlog maakt dan raden wij je het gebruik van een statief aan die lekker compact is en daardoor makkelijk is mee te nemen.

Hoe lang mag een vlog zijn

Het antwoord is heel simpel. Houd de vlog kort en aantrekkelijk, bij een lange vlog verslapt de aandacht en haakt men vaak af. Zorg ook voor een pakkende titel. Een goede titel maakt mensen nieuwsgierig.

Wat is eigenlijk de beste camera die je kan gebruik voor het maken van een goede vlog

Er zijn heel veel camera's die je kan gebruiken voor het maken van een goede vlog. Alle grote merken zoals Sony, Nikon en Canon hebben wel een goede vlogcamera in hun assortiment. De duurste camera hoeft niet automatisch de beste camera te zijn. Het is belangrijk om te kijken naar een vlogcamera die bij jou past en aan al je wensen voldoet. Let goed op de specs en of de camera wel goed in je hand ligt. Vaak kan alleen de grip van de camera al een doorslaggevende factor zijn om te kopen. Denk bij je aankoop ook aan het LCD scherm, je moet deze voor het vloggen wel alle klant op kunnen bewegen.

Waar moet je nog meer opletten bij de aankoop van een vlogcamera

Beeldkwaliteit van de vlog

Vanzelfsprekend moet de beeldkwaliteit van je vlog er goed uit zien. Kies in ieder geval voor een vlogcamera die voorzien is van een hogere resolutie en een goede sensor.

Geluidskwaliteit van de vlog

De kwaliteit van het geluid wordt vaak een beetje vergeten. Let goed op dat de camera voorzien is van een ingebouwde microfoon van hoge kwaliteit en een externe microfoon aansluiting, Mocht de kwaliteit van de ingebouwde microfoon nog niet genoeg zijn dan kan je door het gebruik van een externe microfoon de geluidskwaliteit enorm verbeteren

Gewicht en formaat van de vlogcamera

Ga voor een vlogcamera die niet al te groot. Een kleine vlogcamera neem je overal mee naar toe en wordt geen belast bij langdurig gebruik.

Tijdsduur accu

Je vlogcamera gebruikt best wel wat stroom. Het is dan ook aan te raden om altijd met een tweede reserve accu op pad te gaan.

Stabiele vlogbeelden

De meeste camera’s zijn voorzien van beeldstabilisatie. Deze optie zorgt er voor dat je beelden stabieler worden opgenomen. Ben je nog niet helemaal tevreden over het resultaat dan raden wij je het gebruik van een statief of stabilizer aan.

Wat voor microfoon kan ik gebruiken voor het maken van een vlog

Er zijn diverse goede microfoons leverbaar. Hieronder laten we zien welke microfoons je kan gebruiken bij het maken van een goede vlog. De ingebouwde microfoon De vlogcamera is altijd voorzien van een ingebouwde microfoon. Je kan met de ingebouwde microfoon wel vloggen maar voor een goede vlog raden we je wel een externe microfoon aan.

De externe microfoon

De externe microfoon die in allerlei soorten en maten leverbaar is draagt zeker bij tot een enorme verbetering van de geluidskwaliteit. De shotgun-microfoons en dasspeldmicrofoons zijn de meest gebruikte microfoons.

Draadloze microfoon

Een draadloze microfoon gebruik je wanneer niet op één vast plek aan het vloggen bent. Het grote voordeel van een draadloze microfoon is dat je tijdens het vloggen kan gaan en staan waar je wil en niet gebonden bent. De keuze bij de aankoop van je microfoon hangt ook van de manier van vloggen af en wat je er aan uit wilt geven. Ben je een startende vlogger dan is een externe microfoon de beste keuze omdat je geluidskwaliteit al sterk verbetert en dit geen grote aanslag op je budget is.

Wat doet een stabilisator bij het vloggen

Een stabilisator zorgt er voor dat je beelden er professioneler uit zien en rustiger ogen Er zijn diverse stabilisatoren leverbaar, waaronder handheld en gimbal stabilisatoren.

Handheld stabilisator

Een handheld stabilisator gebruik je om de camera stabiel te houden terwijl je aan het vloggen bent. De handheld stabilisator wordt veel gebruikt in combinatie met een telefoon of kleine vlogcamera.

Gimbal stabilisator

De gimbal stabilisator is van hoger niveau en biedt je ook wat meer mogelijkheden. Dit type stabilisator is hoger geprijsd dan een handheld stabilisator, maar levert je wel een betere kwaliteit vlog op. Welke stabilisator het beste bij je past hangt ook een beetje van je eigen wensen af. Wanneer je net begint met vloggen is een handheld stabilisator een prima keuze omdat de investering wat minder groot is maar zeker al resultaat oplevert.

Nog enkele tips voor het maken van een goede vlog

De voorbereiding is heel belangrijk. Maak van te voren een overzicht hoe je de vlog gaat opstellen en maken en gebruik een hoogwaardige vlogcamera. Een goede vlogcamera draagt op zeker bij tot een goede kwaliteit. Bezuinig niet op de aankoop van je camera. Zorg dat je vlog boeiend overkomt en maak de vlog niet te lang. Houd de aandacht van je volgers door boeiende informatie te leveren. Bewerk de vlog indien nodig na, denk bijvoorbeeld aan de belichting of het inkorten van fragmenten.

Wanneer er nog vragen zijn dan ben je altijd welkom, kom gerust langs in één van onze zes vestigingen in Den Haag of Pijnacker Nootdorp.