Drones

Speels vliegen en tegelijkertijd fantastische luchtopnames maken? Het kan met een camera drone van NEBO. Ons assortiment beslaat camera drones uit verschillende prijsklassen en voor verschillende doeleinden. Vind meer informatie onderaan de pagina of bekijk nu gelijk het assortiment!

 

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

Wat is een camera drone?

Een drone kun je zien als een soort kleine bestuurbare helikopter. Drones worden al langere tijd gebruikt voor militaire doeleinden maar zijn sinds enkele jaren ook in trek bij de ‘gewone’ consument. Een drone bestaat uit een middenstuk en een aantal rotoren, meestal 4 of 6. Een drone wordt bestuurd door middel van een afstandsbediening, dit kan ook een tablet of smartphone zijn. De meeste drones beschikken over een camera, deze noemen we dan ook camera drones.

Camera drones zijn instaat om fantastische beelden te maken op plekken waar je zelf niet kunt komen. Je kunt wel stellen dat de camera drones een doorbraak was voor de videograaf. Het maken van spectaculaire beelden op verschillende hoogtes was nog nooit zo makkelijk!

Waarom een camera drone?

Allereerst is het vliegen met een (camera) drone natuurlijk leuk. Maar er zijn meer redenen om een camera drone aan te schaffen. De opnamemogelijkheden zijn namelijk eindeloos. Een mini-drone kan fantastische opnames maken binnenshuis. Door het gestabiliseerde beeld en de feilloze beweging van de drone kunnen deze beelden voelen als een rustige rondleiding door bijvoorbeeld een showroom.

Met een grotere camera drone kunnen fantastische beelden worden geschoten vanuit de lucht. Zo kan je met een goede camera drone bijvoorbeeld op een professionele manier een bedrijfspand laten tonen. Maar ook in de natuur komt een camera drone goed tot zijn recht, zo kan een camera drone mooie beelden schieten vanuit de lucht. Doordat de drone erg flexibel maar toch stabiel is worden dit zeer fraaie beelden.

Luchtopnames van een camera drone zijn uiterst geschikt als aanvullende beelden voor professionele video’s. Kijk maar eens naar je favoriete series of vlogs en je zult zien dat de aanvullende beelden van bijvoorbeeld de omgeving vaak zijn gefilmd met een camera drone.

Waar moet je op letten bij aanschaf van een camera drone?

Hieronder zullen enkele belangrijke factoren voor het aanschaffen van een camera drone worden besproken. Alle informatie over onze drones kun je vinden op de productpagina onder “aanvullende informatie”.

RC-uitvoering

RC: RC staat voor “Radio Controlled”. Dit betekent dat de drone wordt bestuurd door middel van een afstandsbediening en dat deze klaar is om te vliegen.

ARF: ARF staat voor “Almost Ready to Fly” en dat betekent dat de drone nog niet compleet is. Er zullen nog een aantal onderdelen zelf moeten worden toegevoegd. Hierdoor zijn de drones relatief goedkoop. ARF-drones zijn vooral geschikt voor mensen die ervaring hebben met drones.

BNF: BNF staat voor “Bind ’n Fly”. Dit betekent dat de drone volledig geassembleerd is maar er nog enkele onderdelen missen. Deze onderdelen zijn in de meeste gevallen een oplader, zender en batterijen. Ervaren vliegers hebben deze onderdelen vaak al in bezit.

RTF: RTF staat voor “Ready to Fly”. Deze drones zijn na het opladen van de batterijen direct instaat om te vliegen. Voor beginnende vliegers is een RTF-drone aan te raden.

Vliegtijd en vliegsnelheid

De maximale vliegtijd geeft aan hoelang de camera drone kan vliegen op een volledig opgeladen accu. De maximale vliegsnelheid geeft aan wat de topsnelheid is die de drone kan bereiken.

Zendbereik en vlieghoogte

Het maximale zendbereik geeft aan hoever de camera drone kan vliegen. Dit is de maximale afstand tussen de afstandsbediening en de drone. De maximale absolute vlieghoogte geeft aan hoe hoog de camera drone kan vliegen.

Follow-me-functie

Een camera drone met een follow-me-functie is instaat je automatisch te volgen als je bijvoorbeeld loopt.

Return to Home functie

Een camera drone met een return to home functie kan zelfstandig terugvliegen naar de plek die ingesteld is als thuis. Vaak is de drone zelfs instaat om eigenhandig te landen.

Video-opname

Kijk bij aanschaf van een camera drone goed naar hoe scherp de drone kan filmen. Dit doe je door te kijken of de drone Full HD of 4K kan filmen en met hoeveel FPS. Daarnaast is het raadzaam om de maximale videoresolutie vast te stellen.

Regels bij het dronevliegen

Aangezien de drone steeds populairder wordt, worden hier ook regels aan verbonden. Enkele regels welke je dient te volgen bij het dronevliegen:

  • Respecteer de privacy van mensen en vraag toestemming wanneer je mensen filmt.
  • Zorg dat je de drone kan zien vanaf de grond.
  • Vlieg niet boven vervoersmiddelen, mensen of bebouwing.
  • Verleen altijd voorrang aan al het andere vliegverkeer.
  • Vlieg niet hoger dan 120 meter.
  • Vlieg enkel bij daglicht.

NEBO: Uw speciaalzaak voor camera drones en accessoires

Voor camera drones en bijbehorende accessoires is NEBO een vertrouwde naam sinds 1923. Ambachtelijke vakkennis in de online wereld is zeldzaam. In onze uitstekend beoordeelde webshop helpen we u graag aan de juiste elektronica.

We snappen dat een drone een aankoop is die je niet zomaar doet. Daarom staan onze deskundige experts klaar voor je. Neem contact op via de chat of kom langs in één van onze 6 vestigingen.