Verrekijkers

Een goede verrekijker kopen.

Met een verrekijker haal je iets wat ver weg staat dichtbij naar je toe om beter kunnen bekijken. Wij adviseren je de topmerken zoals Vortex en Bushnell. Er zijn verrekijkers in verschillende soorten en maten, zoals dakkant verrekijkers of porro verrekijkers, maar ook monokijkers en nachtkijkers vallen in deze artikelgroep.

Producten 1-12 van 34

Van hoog naar laag sorteren
Voor 23:59 besteld, morgen in huis*
6 echte winkels
Laagste prijs garantie
9.2 score op vergelijksites
Pagina
per pagina

Verrekijker kopen?

Waar moet je op letten wanneer je van plan bent een verrekijker te gaan kopen. We leggen het graag aan je uit. Een verrekijker kan gebruikt worden voor een groot aantal verschillende doelen. Jaag je graag, of ben je een fanatiek vliegtuigspotter? Misschien wil je juist een verrekijker kopen voor je astronomiehobby of met een verrekijker vogels spotten. Ook voor watersporters of mensen die zich op een andere wijze op of rond het water begeven, kan een verrekijker onmisbaar zijn. Afhankelijk van waarvoor je de verrekijker wilt gebruiken, kies je het perfecte model uit. Mocht je hulp of advies nodig hebben bij je keuze, schroom dan niet om contact met ons op te nemen: onze verrekijker-experts staan voor je klaar!

Porro-verrekijkers en dakkant-verrekijkers

In ons assortiment op de website en in al vestigingen de regio van Den Haag en Nootdorp vind je porro-verrekijkers, dakkant-verrekijkers, monoculaire verrekijkers en binoculaire verrekijkers. Wij voeren een breed assortiment van het merk Bushnell en Vortex maar ook voor het merk Leica kan je bij ons terecht. De typering 'dakkant' of 'porro' heeft betrekking op het prisma-systeem aan de binnenkant van de verrekijker. Eenvoudig gezegd bevinden de lenzen en prisma's van een dakkant-verrekijker zich recht tegenover elkaar. Daarentegen zijn bij een porro-verrekijker de lenzen en prisma's in een afwijkende hoek tegenover elkaar geplaatst. De behuizing van de gemiddelde verrekijker heeft hierdoor een N-vormige knik. Daardoor zijn dakkant-verrekijkers meestal compacter en uitgevoerd met duurdere prisma’s.

Sommige verrekijkers beschikken over een zoomoculair, hiermee kun je zelf de vergroting aanpassen. Wanneer je bijvoorbeeld observeert in een groot landschap en verschillende objecten wilt bekijken, is dit erg handig. Een dier dat zich op 10 meter afstand van je bevindt, kan net zo makkelijk geobserveerd worden als een dier dat zich op 80 meter afstand van je bevindt. Het enige nadeel van het kijken met een hoge vergroting is dat het beeld eerder instabiel wordt. Het volgen van een bewegend object wordt op deze manier moeilijker. De oplossing is het gebruik van een degelijk statief. Dit raden we dan ook bijzonder aan bij elke verrekijker met een vergroting die hoger is dan 10. Grote of kleine lenzen?

Hoe bepaal je nu welke verrekijker het meest geschikt is? De voorste lenzen - de objectieflenzen - van de verrekijker zijn belangrijk, deze moeten groot genoeg zijn om voldoende licht te kunnen opvangen. Hoe meer licht, hoe helderder het beeld. De diameter van de objectieflenzen wordt bij elke verrekijker weergegeven in millimeters. Een verrekijker met grote objectieflenzen is beter te gebruiken in schemerige omstandigheden. Wel geldt meestal: hoe groter de lenzen, hoe groter, zwaarder en duurder de verrekijker is.

Ga je op safari? Of wil je een verrekijker kopen voor de jacht?

Dan zijn de verrekijkers met een groot bereik absoluut aan te raden om te gebruiken, deze zijn alleen iets groter in formaat. Wist je trouwens dat bijna alle verrekijkers inclusief een draagtas geleverd worden. Voor de gemiddelde wandel- of fietstocht is dit niet per se noodzakelijk. Een compacte, lichte verrekijker kopen is in dat geval een beter idee. Hulp bij het kiezen Als je nog niet zoveel verstand hebt van verrekijkers, kan een verrekijker kiezen nog wel eens lastig zijn. Het aanbod is immers enorm. Om je zo goed mogelijk te helpen, informeren we je zoveel mogelijk over de technische specificaties van elke verrekijker. Of je nu een kinderverrekijker, reisverrekijker, jachtverrekijker, spotting scope of nachtkijker zoekt, uiteindelijk zul je de beste verrekijker absoluut gaan vinden!

Nachtkijker kopen?

Een nachtkijker is een verrekijker waarmee je in donkere omstandigheden zeer goed kan kijken. De nachtkijker kan het aanwezige licht versterken waardoor je het onderwerp beter ziet. En er verschillende nachtkijkers leverbaar die op basis van infrarood functioneren. Met een nachtkijker kan je dus prima in de nacht kijken. De nachtkijkers worden vaak gebruikt om op kortere afstanden te observeren en dit is ook de waarom de vergrotingsfactor vaak kleiner is dan bij een verrekijker.