Foto's digitaliseren

Analoge fotorol afdrukken

Analoge fotorolletje laten ontwikkelen en afdrukken

Het laten afdrukken van fotorolletjes wordt steeds meer gedaan. De jonge generatie pakt de analoge fotografie weer helemaal op en we gaan weer massaal fotorolletjes kopen. Wij zijn sinds 1923 de specialist op het gebied van ontwikkelen en afdrukken van analoge film.

Wanneer je het zwart wit of kleuren fotorolletje helemaal volgeschoten hebt kan je deze bij een van onze vestigingen inleveren. Je weet niet of je foto’s gelukt zijn, maar stiekem zijn die paar dagen afwachten of het mooie foto's zijn geworden juist onderdeel van het hele fraaie analoge film proces en beleving. Onze specialisten zorgen er in ieder geval voor dat je ingeleverde fotorol op de juiste manier verwerkt wordt. We drukken de foto's in de hoogste kwaliteit voor je af.

"Je levert bij ons je volgeschoten filmrolletje in en binnen een paar dagen kan je via WeTransfer je gemaakte analoge foto's digitaal downloaden." We kunnen het fotorolletje natuurlijk ook afdrukken voor je.

Foto's digitaliseren

Omdat analoog fotograferen steeds populairder wordt, zien wij dat de vraag naar oude foto's digitaliseren (analoge film digitaliseren) toeneemt. Je wilt de foto's van het filmrolletje natuurlijk ook graag per mail versturen of delen op je social media kanaal. Bij ons kun je ook direct de ingeleverde fotorol laten digitaliseren, zodat je ook later nog eens wat kunt doen met je gemaakt analoge foto's.

Je levert bij ons je volgeschoten filmrolletje in en binnen een paar dagen kan je via WeTransfer je gemaakte analoge foto's digitaal binnen halen. Naast een groot assortiment fotorolletjes verkopen wij ook nog wegwerpcamera's met flits of voor onderwater.

Filmrol inleveren om te ontwikkelen Den Haag en Pijnacker-Nootdorp

Ook voor het ontwikkelen en afdrukken of digitaliseren van je analoge fotorolletjes kan je bij ons terecht. Leyweg 1046 Den Haag Bankastraat 62 Den Haag Korte Poten 8 Den Haag Theresiastraat 28 Den Haag Frederik Hendriklaan 243a Den Haag Lange Baan 7 Pijnacker-Nootdorp Analoge fotografie Analoge fotografie is weer helemaal terug. De jonge generatie is razend enthousiast over deze vorm van fotografie.

De smartphone is leuk om kiekjes mee vast te leggen maar met een analoge camera wordt het pas echt serieus. Indrukwekkend is dan ook om te zien hoeveel analoge filmrollen en tweedehands camera's er bij ons gekocht worden. De verkoopaantallen liggen weer op het niveau van vroeger.

Wat is het verschil tussen analoge en digitale fotografie

Analoge en digitale fotografie slaan allebei fotografische bestanden op. Bij analoge fotografie worden golven of signalen in hun oorspronkelijke vorm opgeslagen ( denk aan de langspeelplaat ). Bij digitale fotografie worden golven of signalen omgezet in getallen en opgeslagen als code op een digitaal medium zoals bijvoorbeeld een geheugenkaart. Analoge filmrol kopen Ben je op zoek naar een analoge filmrol voor je fotocamera. Op onze website maar ook in al onze winkels vind je een zeer groot aanbod aan analoge films. Je kan bij ons terecht een voor analoge zwart wit en kleurenfilm van de bekende merken zoals Kodak, Agfa, Cinestill en Ilford.

Welke analoge film moet ik gebruiken?

Wat voor type rollen zijn er leverbaar. Kleinbeeld 35mm of 135 formaat wordt het meest gebruikt. Dit is de film die vroeger in heel vaak werd gebruikt. Met een 35mm filmrol kan je 24 of 36 beelden vastleggen. De 35 mm filmrol wordt gebruikt in analoge compact en spiegelreflexcamera's De andere variant filmrol is middenformaat of 120 spoel filmrol. De middenformaat of 120 spoel film is 6 cm breed, de beelden worden afhankelijk van je camera op verschillende manieren vastgelegd, je moet dan denken aan 6 × 4,5, 6 × 6 en 6 × 7. Afhankelijk van deze framelengtes kan je 8 of 16 foto's per rol vastleggen.

Wat is de ISO op een filmrol

Soms lukt een goede belichting niet alleen met je diafragma en de sluitertijd. De ISO waarde van je filmrol helpt je om in donkere omstandigheden je opname beter te belichten. In donkere omstandigheden gebruik je dus een hoge ISO waarde.

Wat is een E6 diafilm?

Een diafilm noemen we ook wel een "positief" of een "E-6" analoge film. In tegenstelling tot de analoge kleurennegatieffilm produceert een diafilm een ​​positief beeld in plaats van een negatief beeld. De lichte en donkere gebieden verschijnen zoals ze in werkelijkheid zijn. Het opgenomen beeld laat je zien door middel van een diaprojector. De gemaakte dia wordt dan op een witte muur of scherm geprojecteerd.

Lightpainting fotografie

Wat is de beste instelling op mijn fotocamera voor lightpainting fotografie? Zorg ervoor dat je bij "lightpainting" de fotocamera in de handmatige of bulb stand staat wanneer je gaat fotograferen. Bij "lightpainting" plaats je fotocamera dan op een statief. Zorg ervoor dat de fotocamera in de handmatige of bulb-modus staat en gebruik indien mogelijk een draadontspanner. Afhankelijk van wat voor lightpainting foto's je gaat maken, kun je de sluiter instellen van 30 seconden tot zelfs een paar minuten om de mooiste lightpainting foto te maken. De beste analoge filmrol die je kan gebruiken is een 400 of 800 iso filmrol.

Analoge fotocamera kopen

Ben je op zoek naar een analoge fotocamera. Wij leveren een groot assortiment nieuwe en tweedehands analoge camera's. Je kan bij ons terecht voor een tweedehands spiegelreflex of compact fotocamera maar ook het aanbod van tweedehands analoge objectieven is enorm te noemen. Alle tweedehands camera's zijn door onze specialisten nagekeken en worden voor aantrekkelijk prijzen in de markt gezet. Voor een tweedehands camera kan je terecht in onze vestiging aan de Korte Poten 8 in Den Haag of de Lange Baan 7 in Pijnacker-Nootdorp maar ook op onze website laten we je zien welke modellen we in huis hebben.

Fotoalbum kopen

Hoe leuk is niet om je afgedrukte foto dan ook weer in een fotoalbum te plakken. Druk je foto's af en plak ze in een fotoalbum is onze boodschap. Hoe leuk is het niet om oude herinneringen op te halen van vroeger. Dit kan omdat de foto's zijn afgedrukt. De boodschap is helder. Bewaar voor later je herinneringen en doe iets met je gemaakte foto's.  Je kan bij naast het ontwikkelen van analoge foto's ook voor andere services bij ons terecht. Wij staan ook voor je klaar als het gaat om pasfoto’s voor alle officiële documenten.

Terwijl je wacht drukken wij gelijk de pasfoto’s voor je af of verlengen wij digitaal je rijbewijs.

Foto's afdrukken van je telefoon

Tegenwoordig biedt de mobiele telefoon ook mogelijkheden om foto’s van hoogwaardige kwaliteit te maken. Wij kunnen daarom ook je foto’s vanaf je mobiele telefoon afdrukken. Dit gaat draadloos en echt heel makkelijk .en binnen een paar minuten zorgen wij ervoor dat je onze winkell met je afgedrukte foto's verlaat.

Fotoboek bestellen

Wil jij graag je foto’s bundelen in een fotoboek die je digitaal kan ontwerpen naar je eigen smaak? Dan bieden wij jou hier de mogelijkheid toe. Of je nou een klein compact boekje wilt of een groot fotoboek, wij zorgen ervoor. Ons software is gebruiksvriendelijk en dus gemakkelijk te gebruiken. Dit zorgt ervoor dat de boekjes in een mum van tijd zijn ontworpen.