Dashcam

Een dashcam of dashboard camera is een camera die je op de voorruit of op het dashboard monteert. Deze camera heeft een brede beeldhoek zodat deze zo volledig mogelijk verkeersbeelden kan vastleggen. Een dashcam geeft duidelijkheid bij schadegevallen en kan gezien worden als een soort constante ooggetuige. Bekijk hieronder het assortiment dashcams.

 
per pagina

per pagina

Wat is een Dashcam?

Je auto is een waardevol bezit en je wilt niet dat hier iets mee gebeurd. Helaas is dit niet altijd te voorkomen. Een dashcam is een camera die je op het dashboard of de voorruit monteert, deze legt alle verkeersbeelden vast. Hoewel veel mensen dashcams vooral kennen van Russische verkeerscompilaties worden ze steeds vaker gebruikt in Nederlandse auto’s voor verzekeringskwesties.

De meeste dashboard camera’s zijn voorzien van een groothoeklens zodat er een zo volledig mogelijk beeld van een situatie wordt vastgelegd. De beelden van de dashboard camera worden opgeslagen op een externe geheugenkaart.

Je kan een dashboard camera zien als een constante ooggetuige. De beelden kunnen bijvoorbeeld in het geval van schade door een ongeluk of vandalisme duidelijkheid bieden aan de verzekeraar of politie. Naast het beschermen van je auto kan een dashcam ook worden gebruikt om een mooie rit vast te leggen. Denk bijvoorbeeld aan de reis naar je vakantiebestemming.

Regelgeving dashcams

In Nederland en België is het filmen met een dashboard camera legaal. Dit is echter niet in alle (Europese) landen het geval. Zo is het filmen met een dashcam in Portugal en Oostenrijk ten strengste verboden. Raadpleeg de website van de ANWB om goed voorbereid op reis te gaan. 

NEBO: Uw speciaalzaak voor dashcams en accessoires

Voor dashcams en bijbehorende accessoires is NEBO een vertrouwde naam sinds 1923. Ambachtelijke vakkennis in de online wereld is zeldzaam. In onze uitstekend beoordeelde webshop helpen we u graag aan de juiste elektronica.

Koop je een dashcam liever in een fysieke winkel? Geen probleem! Je bent van harte welkom in één van onze 6 vestigingen.