SUPERDEAL SUPERDEAL SUPERDEAL
Inclusief 5 jaar garantie + workshop digitale fotografie

Nissin MG10 reportage flitser + Air 10s Commander kit Canon

Niet op voorraad
€ 585,00
Ophalen in winkel is mogelijk. Bekijk onze 6 vestigingen

Voor 23.59 besteld, de volgende dag gratis in huis*
Morgen ophalen bij 2.600+ ophaalpunten*
Gratis binnen 30 dagen te retourneren
6 echte winkels in Nederland
Bij ons minimaal 5 jaar garantie
Klanten geven ons een 9,5/10
Thuiswinkelwaarborg

Nissin MG10 reportage flitser + Air 10s Commander kit Canon

De Nissin MG10 is een mooie toevoeging aan het Nissin Air System (NAS). Deze krachtige high-end TTL systeemflitser, met richtgetal 80 (ISO 100, 200mm) en een bereik van 24-200mm, is voorzien van een comfortabele handgrip die zowel links- als rechtshandig te gebruiken is. In combinatie met de meegeleverde Nissin Air 10S Commander is de MG10 draadloos aan te sturen tot een afstand van 100 meter.

Krachtige systeemflitser met motor gestuurde zoomkop

De Nissin MG10 is voorzien van een 8x AA batterij magazijn, waarin je zelfs in het donker eenvoudig de batterijen verwisselt. Met het gebruik van 8 AA batterijen bedraagt de oplaadtijd 3.5 seconden en kan de MG10 zo’n 200 keer flitsen. Nog meer kracht? Gebruik 2 Li-ion accu’s (type 26650, 4000mAh of hoger) en vergroot het aantal flitsen naar 500 keer met een oplaadtijd van 2,8 seconden. Naast voor het krachtige flitsen gebruikt de MG10 zijn voeding ook voor de stroomvoorziening van de motor gestuurde zoomkop. Deze kop beweegt fysiek mee wanneer je in- en uitzoomt met je lens en past zich zo automatisch aan de brandpuntsafstand aan.

Meegeleverde Nissin Air 10s Commander

De Nissin Air 10s is speciaal ontwikkeld voor het gebruik van de Nissin Air System radiografische TTL-flitssturing via de 2.4GHz frequentie. In combinatie met de Nissin MG10 is het nu heel simpel om te werken met geavanceerde meervoudige draadloze flitsbelichting, op dezelfde manier als met normale TTL-flitssystemen. Zodra de MG10 is verbonden met de Air 10s, worden alle functies direct door de Air 10s master unit gecontroleerd. Je hoeft alleen nog maar het juiste kanaal te selecteren om tot maximaal 8 flitsers per kanaal (4 kanalen: A, B, C, D) aan te sturen. Bovendien werkt deze TTL-flitssturing ook voor verschillende merken door elkaar heen. Je kunt dus bijvoorbeeld een Air 10s voor Sony of Fuji koppelen aan een MG10 voor Nikon of Canon. Alle Nissin flitsers ondersteunen High Speed Synchronsatie.

Nissin Air System TTL-systeem

De MG10 is geschikt voor het gebruik van de Nissin Air System radiografische TTL-flitssturing. Het gebruik van de MG10 met de NAS-functie maakt het gemakkelijk om te werken met geavanceerde meervoudige draadloze flitsbelichting, op dezelfde manier als met normale TTL-flitssystemen. Zodra de MG10 is verbonden met NAS, worden alle functies direct door de NAS master gecontroleerd. Je hoeft als gebruiker alleen de juiste groep op de MG10 te selecteren. De aansturing gebeurt met de Nissin Air 10s of Air 1 Commander. Een ideaal systeem voor strobist-fotografie, complexe belichtingen en creatief fitsen in de studio of op locatie.

Gebruiksvriendelijk en consistent

Naast flitsen heeft de MG10 ook een continue LED verlichtingsmogelijkheid, wat ideaal is bij studio fotografie en tijdens het filmen. Elke Nissin MG10 is voorzien van een ‘L-Bracket’ snelkoppelingsplaat, een AA batterijen magazijn, een Li-ion batterijen magazijn, een balhoofd, een filterhouder en een groothoek diffusor. Bovendien is de MG10 voorzien van een Micro SD kaartslot, waarmee de flitser eenvoudig te updaten is.

Hoe controleer en update ik de firmware van mijn Air10s commander en MG10 flitser?

Om de huidige firmware versie van je Air 10s commander te controleren, zet je de commander eerst aan. Druk daarna gedurende 5 seconden op de aan/uit knop. De huidige firmware versie wordt getoond in het LCD-display. Om de huidige firmware versie van de MG10 flitser te controleren, zet je de MG10 flitser eerst aan. Druk daarna 5 seconden tegelijk op de aan/uit knop en de pilot knop. De LED op de pilotknop begint te knipperen. Het aantal keer dat de LED knippert, is de huidige firmware versie. In het tabblad 'Firmware Updates' vind je de meest recente firmware voor jouw Air 10s commander en MG10 flitser. Vind je hier een recentere versie, dan kun je zelf de nieuwste firmware installeren. Download hier de instructies voor het installeren van de nieuwe firmware voor de Air 10s commander en de MG10 flitser.

Nikon, Canon, Sony, Fuji en Micro Four-Thirds compatible

De MG10 is geschikt voor de meeste DSLR camera's van Nikon, Canon en Sony en de systeemcamera's van Fuji en met het Micro Four-Thirds systeem. De flitser is bruikbaar met het Canon E-TTL en E-TTL II flitssysteem, het Nikon i-TTL en iTTL-BL flitssysteem, het Sony ADI/P-TTL systeem en de Fuji en 4/3 TTL systemen. Ook is het mogelijk om de MG10 als draadloze TTL slave-flitser te gebruiken in combinatie met originele merkflitsers. Uiteraard ondersteunt de MG10 flitsen op het tweede gordijn en high-speed flitssynchronisatie. Afhankelijk van het model camera tot en met 1/10.000 sec.

Meer informatie
Technische info
TypeStaafflitser
Aansluiting voorCanon
Code ( bij ISO 100)80
belichtingsinstellingTTL
Oplaadtijd (min/sec.)1,5
Max. aantal flitsen500
EnergievoorzieningAccu's/ Batterijen
Batterij-/ AccutypeAA (Mignon) / Lithium-Ionen-Accu
Vereiste aantal8 / 2
Slave functieja
Stroboscoop flitserja
Draadloze Flitssysteemja
Manuele instellingja
Kleurzwart
Afmetingen (mm)210 x 145 x 80
Gewicht (g)975
EAN 4938574800060
Schrijf uw eigen review
Alleen geregistreerde gebruikers kunnen reviews schrijven. Log in of maak alstublieft een account aan. inloggen of maak een account aan