Gratis sensor reinigen!

25 mei 2016 20:01:58

Wanneer je met een spiegelreflexcamera of systeemcamera foto's aan het maken bent, kan er tijdens het wisselen van je objectieven stof op de sensor van de camera komen. Dit zorgt voor kleine ronde vlekken op de foto's die vaak nog meer naar voren komen bij het fotograferen van egale vlakken zoals de lucht. Tijdens de Canon - Nikon - Sony Check & Clean dagen komen de experts van de leveranciers bij NEBO langs, die dan op deze dag de sensor van je camera gratis voor je reinigen! Ze maken niet alleen je sensor schoon, maar geven je camera meteen een check-up, zodat je zeker weet dat de camera optimaal  functioneert. Wil je graag zelf je sensor leren reinigen? Laat je dan instrueren door de experts van NEBO Fotografie & Elektronica die op deze dag aanwezig zijn.

De specialisten van NEBO staan op zaterdag 18 juni en 25 juni van 10.00 – tot 17.00 uur voor je klaar. De Check & Clean voor je camera is gratis. Zorg wel voor een camera met een volle accu en geheugenkaart.


Sensor reinigen.

Stof op de sensor komt bij veel reflex en systeemcamera's met verwisselbare objectieven voor. Je ziet het vaak als onscherpe, donkere plekjes op je foto. Wanneer je een foto maakt van een heldere lucht of in de sneeuw zijn stofjes op je sensor vaak waar te nemen. Je kan stof en vuil voorkomen door geen objectieven te wisselen en maar met één lens te werken. Dat is jammer, want je beperkt jezelf enorm tijdens het fotograferen. Wanneer er stof op je sensor zit, wil je dat natuurlijk weg hebben, maar als het schoonmaken verkeerd gebeurt, kan de sensor beschadigd raken. Daarom laten veel fotografen hun camera door een specialist reinigen. Toch is het  niet moeilijk om zelf je sensor schoon te maken, NEBO biedt verschillende reinigingsproducten die speciaal voor je camerasensor gemaakt zijn. Wanneer je deze producten goed gebruikt, kan je ook thuis je sensor reinigen. Kom naar onze winkel in Alkmaar en onze experts laten je uitgebreid zien hoe je dit moet doen.
Wanneer je de sensor zelf wilt reinigen, zijn er allerlei handige tools via NEBO beschikbaar. Gebruik bijvoorbeeld een sensor loupe om te checken hoeveel vuil er zit. Tijdens en na het schoonmaken zie je met de loupe direct of de reinigingsbeurt succesvol was. Wanneer je weet waar het vuil zit, kan je de sensor gaan schoonmaken. Hierbij kies je uit twee vormen van reiniging: droge reiniging en natte reiniging.

Droge reiniging Als er slechts enkele stofjes op de sensor zitten, is droge reiniging genoeg. Je blaast met een blaasbalg de stof van de sensor, of gebruikt een borsteltje zoals de Speckgrabber of Visible Dust Arctic Butterfly.  De Arctic Butterfly kan zelfs statisch gemaakt worden, zodat je veilig en gemakkelijk het stof van de sensor afveegt. Een Dust Snapper is handig om alle rondvliegende stofjes aan te trekken, zodat ze niet direct weer op de sensor terugkeren.

Tijd en locatie:

Zaterdag 18 juni 2016 - vestiging Fred. Hendriklaan 243A DEN HAAG. Van 9:30 tot 17:00 - tel: 070-3502605.                          
Zaterdag 25 juni 2016 - vestiging Lange Baan 7 " Parade "  NOOTDORP   Van 9:30 tot 17:00 - tel: 015-3619442.

Geplaatst in Nieuws door

NEBO Foto + Elektronica