Apple HomePod Mini review

9 dec. 2021 09:19:09

Apple HomePod smart speaker review NEBO

Apple HomePod Mini review

In deze periode van het jaar geven we meer uit aan gadgets, voor onszelf of onze dierbaren. De Apple HomePod Mini kopen past in deze traditie, zodoende beschrijven wij onze Apple HomePod Mini ervaringen. Is dit dé slimme speaker om te kopen en is deze Apple Siri speaker de moeite waard om cadeau te geven? En ook belangrijk: wat kun je met de Apple HomePod Mini?

Apple Siri speaker kopen

Ben je zoek naar een draadloze Apple speaker voor in huis, maar wil je nog even goed weten wat je ermee kunt en waarvoor je het wilt gaan gebruiken? De Apple HomePod Mini is voorzien van de Apple voice assistant, in de volksmond spraak assistent. Zodoende spreken we bij de Apple HomePod Mini ook wel van een Apple Siri-speaker of Siri smart speaker. Je kan de speaker dus zelf mondeling opdrachten geven.

Apple HomePod Mini kleuren

De Apple HomePod  Mini die leverbaar is in verschillende kleuren. Zo is er de Apple HomePod Mini Wit, de Apple HomePod Mini Space Gray en nog de Apple HomePod Mini blauw. Deze smart speaker is een grote concurrent voor de andere speakers die er op de markt zijn.  Deze Apple speaker is als een ronde bol uitgevoerd, voelt direct al goed stevig en alles behalve fragiel aan, is mooi compact gebouwd en biedt ontzettend veel mogelijkheden voor een zeer aantrekkelijk prijs. Het gaas, wat je natuurlijk wel gewend bent bij speakers, is speciaal voor Apple ontwikkeld, om geluiden rondom door te laten (360 graden). Voordeel hiervan is uiteraard dat het niet uitmaakt waar in de ruimte je de Apple HomePod Mini smart speaker neerzet, geluiden van alle richtingen komen binnen. Kortom, het is een typisch Apple product qua design. Boven op de Apple HomePod Mini speaker is de bediening van de speaker te vinden, met een  plus- en minknop kan je allerlei instellingen aanpassen.

Wat kun je met de Apple HomePod Mini

Wanneer je apparaten in huis deelt met de smart speaker, dan kan je hierna ook de andere speakers via Siri een opdracht geven. Een prettige bijkomstigheid wanneer je meerdere smart speakers gebruikt. Het is dus wel nodig dat je al een Apple product hebt. Voor de Apple HomePod Mini is een Iphone of iPad vereist met minimaal iOS 11.2.5.

Apple HomePod Hey Siri

Bij de HomePod Mini is er sprake van Apple HomeKit als onderliggend smart home systeem. Heb jij andere apparaten in huis zoals bijvoorbeeld de lampen die dit smart home systeem ondersteunen, dan kun je de lampen delen met de HomePod Mini om vervolgens de lampen door middel van Siri een opdracht uit te laten voeren. Je kunt dan bijvoorbeeld afhankelijk van het apparaat denken aan de navolgende opdrachten.

*Hey Siri, zet de lampen aan

*Hey Siri, maak het huis 3 graden warmer

Kortom, het Hey Siri commando werkt super op de Apple HomePod speaker en je went ook opvallend snel aan deze vorm van besturing. Maar je kan los van deze gekoppelde systemen, ook denken aan de voice assistant, zoals je dat van Siri kent. Met Siri kun je bijvoorbeeld de weersverwachting opvragen. Wanneer je communiceert met de voice assistant van de Apple Homepod mini dan doe je dit gewoon in de Nederlandse taal.

Apple HomePod speaker wit

HomePod Apple Music

Naast de mogelijkheden binnen een smart home systeem, kun je met de speaker zelf ook alle kanten op, op het gebied van luisteren. Zo kun je via Apple Music je favoriete muzieknummers luisteren en heel simpel een radiostation of podcasts laten zoeken. Samen met Siri kun je dus erg eenvoudig je favoriete artiest of afspeellijst laten afspelen.

Apple HomePod Mini speaker kopen conclusie

De Apple HomePod Mini is echt heel strak ontworpen, werkt zeer intuïtief en maakt je leven echt eenvoudiger. De conclusie is dan ook dat je met een Apple HomePod mini smart speaker kopen absoluut jezelf of een dierbare verwent. Zeker om de prijs hoef je het niet te laten.

Geplaatst in Nieuws door

NEBO de fotospecialist